Политика за поверителност

ПОЛИТИКА НА ПОВЕРИТЕЛНОСТ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ от „В И В – ИЗОМАТИК“ ООД

 

Политика за защита на личните данни

 Ние “В И В – ИЗОМАТИК” ООД сме ангажирани да защитаваме Вашите лични данни при пълно съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679 „Общият регламент на ЕС относно защитата на данните“, както и с българското законодателство препоръчваме Ви да се запознаете с настоящата политика за поверителност, която ще Ви даде информация как и какви лични данни обработваме в нашия онлайн магазин https://viv-isomatic.com като част от нашата дейност, когато Вие влизате в контакт с нас във връзка с предлаганите продукти и услуги, включително чрез нашия уебсайт.

Запазваме си правото периодично да актуализираме и изменяме настоящата Политика за поверителност, за да отразяваме всички изменения на начина, по който обработваме личните Ви данни. В такива случаи ние публикуваме изменената версия на Политиката за поверителност на нашия уебсайт и поради това, любезно ви молим периодично да проверявате съдържанието ѝ.

„В И В-ИЗОМАТИК“ ООД, ще прилага настоящата политика при обработването и защитата на личните данни на субектите физическите лица настоящи и потенциални потребители на услугите на „В И В-ИЗОМАТИК“ ООД, в това число и еднолични търговци, и/или техни упълномощени представители; физическите лица законни представители на юридически лица – настоящи и потенциални потребители на услугите на „В И В-ИЗОМАТИК“ ООД; посетителите на уеб страницата viv-isomatic.com.

С настоящата политика „В И В-ИЗОМАТИК“ ООД,установява при условията на прозрачност и предварително уведомяване, принципите, целите, правилата, и правата на субектите, при спазването и охраняването на които дружеството съответно обработва “лични данни” на изброените физически лица (“субект/и на данни”), съгласно цитираната погоре нормативна уредба.

Третите лица обработващи лични данни, други администратори или трети страни, които биха могли да имат правомерен достъп до личните данни, посредством „В И В-ИЗОМАТИК“ ООД,, ще следва да се запознаят и да се съобразят с настоящата политика, както и със съответните разпоредби на Регламента и вътрешното законодателство на Република България, в това число и подзаконовата нормативна уредба по прилагането на последното.

 

Кои сме ние и как да се свържете с нас?

https://viv-isomatic.com  е уеб сайт/онлайн магазин на “В И В – ИЗОМАТИК” ООД с ЕИК: 831512024; адрес: гр.София; ул. „Пирин“ № 40А и МОЛ: Владимир Лазаров, тел. 02/9583111, е-мейл: [email protected]

За целите на законодателството в областта на защитата на данните, ние сме администратор при обработването на Вашите лични данни.

Вашите мнения са важни за нас и ние винаги имаме готовност да Ви предоставяме допълнителна информация, която може да Ви е необходима във връзка с обработването на вашите данни. За това предлагаме да се свързвате с нашия служител отговарящ за защитата на личните данни по електронна поща с адрес: [email protected]

 

Кои категории лични данни обработваме ние?

Ние събираме Вашите лични данни, предоставени директно от Вас, така че вие решавате какъв вид информация да ни предоставите. 

 

Каква лична информация събираме?

- Зa cъздaвaнe нa пpoфил в oнлaйн мaгaзинa, зa yпpaвлeниe нa дocтъпa и идeнтифициpaнe нa пpoфилa Bи:

- за физически лица: собствено и фамилно име, телефон за контакт, адрес на доставка, и е-mаіl aдpec, желание за получаване на безплатен информационен бюлетин

- за юридически лица: име на юридическото лице, МОЛ, ЕИК, ДДС номер, адрес на регистрация, телефон за контакт, адрес на доставка, лице за контакт, индустрия в която попада юридическото лице, желание за получаване на безплатен информационен бюлетин

- Зa пopъчĸи и/или дoгoвopи зa дocтaвĸa, издaвaнe нa фaĸтypa и oбpaбoтвaнeтo й – избрания от Вас продукт, изпoлзвaнo cpeдcтвo зa плaщaнe, cyмa нa плaщaнeтo и пpoдyĸт/и, дaтa нa пoĸyпĸaтa, начин на доставка. Bъзмoжнo e изиcĸвaнe и нa други дaнни, ĸoитo ca зaдължитeлни, cъглacнo нopмaтивнaтa ypeдбa.

Ние не събираме, нито обработваме по друг начин чувствителни данни, включени в специални категории лични данни в Общият регламент относно защитата на данните. Освен това, ние не желаем да събираме или обработваме данни на непълнолетни лица, на възраст под 16 години.

 

Какви са целите и основанията на обработването?

Ние ще използваме Вашите лични данни за следните цели:

1. Предоставяне на  стоки и услуги във Ваша полза 

Тази обща цел може да включва, при необходимост, следното:

  • обработване на поръчки, включващо приемане, експедиране и фактуриране на същите;
  • разрешаване на проблеми, свързани с анулирания на поръчки или всякакви други проблеми, свързани с поръчките, закупените стоки или услуги;
  • връщане на продуктите в съответствие със законовите разпоредби;
  • възстановяване на стойността на продуктите съгласно законовите разпоредби;
  • подпомагане, включително даване на отговори на Вашите въпроси във връзка с поръчките Ви. 

Обработването на Вашите данни за тези цели в повечето случаи е необходимо за сключването и изпълнението на договор между “В И В – ИЗОМАТИК” ООД  и Вас. Освен това, за изпълнението на тези цели се изисква обработване съгласно приложимото законодателство, включително данъчното и счетоводното законодателство.

2. Усъвършенстване на нашите услуги

Нашата цел е  винаги да ви предложим най-доброто при вашето възстановяване и пазаруването онлайн. За тази цел можем да ви приканваме да попълвате анкети за удовлетвореността Ви след приключването на поръчка, или да провеждаме директно, или с помощта на партньори, пазарни проучвания и изследвания.

Тези дейности ние базираме на нашите законни интереси при извършване на стопанска дейност като винаги се грижим за това Вашите основни права и свободи да бъдат незасегнати.

3.Маркетинг

Зa дa нaпpaвим пoceщeниятa Ви в нашия сайт възмoжнo нaй-фyнĸциoнaлни, изпoлзвaмe т.нap. „биcĸвитĸи“.  Биcĸвитĸитe (Сооkіеѕ) ca мaлĸи фaйлoвe c инфopмaция, ĸoитo ce зaпaзвaт във Baшия интepнeт бpayзъp (дaнни зa изпoлзвaн eзиĸ, вpeмe нa вpъзĸa, пoceтeни интepнeт cтpaници) или твъpд диcĸ пpи пoceщeниe нa caйтa.  

Нашия сайт изпoлзвa следните видове биcĸвитĸи зa дa yлecни нaвигaциятa Bи:

- Биcĸвитĸи, нeoбxoдими зa фyнĸциoниpaнe нa Baшeтo тъpceнe, ĸoитo Bи дaвaт възмoжнocт дa изпoлзвaтe ocнoвнитe фyнĸциoнaлнocти ĸaтo yпpaвлeниe нa „акаунт/пaзapнa ĸoшницa“ и пoддъpжaт възмoжнa идeнтифиĸaцията Bи пpeз цялoтo тъpceнe;

- Πepcoнaлизиpaщи биcĸвитĸи, ĸoитo Bи дaвaт възмoжнocт дa пoceщaвaтe интepнeт cтpaницитe пo пepcoнaлизиpaн нaчин cпopeд пpeдишнитe Bи пoceщeния, пoĸyпĸи и дp. Πoзвoлявaт Bи дa нaмepитe пo-бъpзo oфepтитe, ĸoитo нaй-мнoгo Bи пoдxoждaт;

Вие мoжeтe дa нacтpoитe интepнeт бpayзъpa cи, тaĸa чe дa нe зaпaмeтявa биcĸвитĸи или дa изтpиeтe зaпaмeтeнитe вeчe тaĸивa. Aĸo жeлaeтe дa ce възпoлзвaтe oт тeзи фyнĸции, мoля oбъpнeтe ce ĸъм разработчика нa Baшия интepнeт бpayзъp. 

4. Защита на нашите законни интереси

Възможно е да има случаи, в които ние използваме или предаваме информация, за да защитим правата си и търговската си дейност. Те могат да включват:

  • мерки за защита на уебсайта срещу кибератаки;
  • мерки за предотвратяване и откриване на опити за измама, включително предаване на информация на компетентни публични органи;
  • мерки за управление на различни други рискове.

Главната причина за тези видове обработване са нашите законни интереси, свързани със защитата на търговската ни дейност като се прави уговорка, че ние гарантираме, че всички предприемани от нас мерки гарантират баланс между нашите интереси и Вашите основни права и свободи.

Освен това, в някои случаи, обработването от наша страна се базира на законови разпоредби като задължението за защита на стоките и стойностите, предвидено от приложимото законодателство в тази връзка.

 

Колко време пазим Вашите лични данни?

По правило, ние съхраняваме Вашите лични данни докато Вашият профил е активен или до срока на гаранцията на закупената от Вас стока, в случай, че Вашият профил е премахнат. Вие винаги може да поискате от нас да изтрием определена Ваша лична информация и ние ще отговорим на това искане като запазим определена информация, когато приложимото законодателство или законни интереси го налагат.

 

На кого изпращаме Вашите лични данни?

В зависимост от случая, можем да предаваме или даваме достъп до някои от Вашите лични данни на следните категории получатели:

  • доставчици на куриерски услуги;
  • доставчици на платежни/ банкови услуги;

Ако сме задължени по закон, или ако това е необходимо за защита на законните ни интереси, можем да разкриваме определени лични данни и на публични органи.

Гарантираме, че достъпът до Вашите данни от частноправни субекти - трети страни се осъществява съгласно законовите разпоредби в областта на защитата на данните и поверителността на информацията, въз основа на договори, сключени с тях.

 

Към кои държави предаваме Вашите лични данни?

Понастоящем ние съхраняваме и обработваме личните Ви данни в България.

 

Как защитаваме сигурността на Вашите лични данни?

Ние се ангажираме да гарантираме сигурността на личните данни като прилагаме подходящи технически и организационни мерки. 

Съхраняваме Вашите данни на сигурни сървъри като използваме най-новите алгоритми за криптиране и гарантираме съхранението на резервни копия.

Въпреки мерките, които прилагаме, за да защитаваме вашите лични данни, ние сме наясно, че по принцип предаването на информация по интернет или други публични мрежи не е напълно безопасно, като съществува риск данните да могат да се преглеждат и използват от неупълномощени трети страни. Ние не можем да поемем отговорност за тези уязвимости на системи, които не са под нашия контрол.

 

Какви са Вашите права?

Общият регламент относно защитата на данните признава редица права във връзка с Вашите лични данни. В тази връзка Вие имате следните права по отношение на личните ви данни, обработвани от нас: 

1. право на информация; 

2. право на достъп до личните Ви данни; 

3. право на коригиране; 

4. право на изтриване; 

5. право на ограничаване на обработването; 

6. право на преносимост на данните; 

7. право на възражение срещу обработване на личните Ви данни. 

 

Правото на субектите на данни на информация се осъществява посредством предоставената в този документ кратка, разбираема и лесно достъпна информация, която се отнася до обработването. Допълнителна информация, свързана с обработването на личните Ви данни, която се дължи съгласно действащата нормативна уредба, можете да получите в качеството си на субект на данните чрез подаване на електронно заявление на електронния адрес на "В И В - ИЗОМАТИК" ООД; 

 

Правата на субектите на данни се тълкуват в смисъла, вложен в разпоредбите на Глава Трета от (Регламент (ЕС) 2016/679).  В случай на оплакване във връзка с упражняването на посочените права, субектът на данни има право да иска преразглеждане на случая му, а при отказ за преразглеждане - да подаде жалба до надзорния орган – Комисията за защита на личните данни. 

Вие можете да поискате достъп до Вашите данни, корекцията на грешки в нашите файлове, и/или да повдигате възражения по отношение на обработването на Вашите лични данни. Можете също така да упражните правото си на подаване на жалба пред компетентния надзорен орган или до съда. В зависимост от случая, вие можете също така да разполагате с правото да поискате изтриване на Вашите лични данни, правото на ограничаване на обработването на Вашите данни и правото на преносимост на данните.  

 

Как защитаваме Вашите права?

Ние обработваме вашите лични данни единствено в съответствие с посочените по-горе цели и срокове. Сайтът ни е с високо ниво на сигурност, тъй като всички данни минават през SSL енкрипция. Вие можете да оттеглите Вашето съгласие за обработване на лични данни по всяко време, като ни пишете на [email protected].

 

Какви мерки за защита на Вашите данни прилагаме? 

Осигуряваме максимална защита на всички лица, когато ни предоставят своите данни. Ние не разпространяваме Ваши лични данни без изричното Ви съгласие. След изтичане на срока за обработване на личните Ви данни, те ще бъдат изтрити трайно и няма да бъдат използване в бъдеще, освен ако не е налице Ваше изрично съгласие.  

 

Контакти 

Ако имате въпроси относно Политиката за конфиденциалност може да се свържете с нас по електронен път на адрес: [email protected] или на телефон 02/9583111