Phoenix Contact

Logo PHC

PHOENIX CONTACT е водеща фирма в областта на технологията за електрическа връзка и автоматизация. Дейността на фирмата има четири стратегически направления, водени от шест продуктови групи: 

- Технология за връзка
- Модулни клеми (CLIPLINE)
- Индустриални съединители (PLUSCON)
- Клеми за печатни платки (COMBICON)
- Автоматизация (INTERBUS&AUTOMATION)
- Интерфейсна технология (INTERFACE)
- Защита от пренапрежения (TRABTECH)

   В резултат на постоянните инвестиции в иновативни продукти, в разширяване на глобалната маркетингова мрежа и в логистика PHOENIX CONTACT заема водещо място на пазара във всички продуктови групи. Продуктите на фирмата се използват във всички области на индустрията. Клемите, интерфейсите, устройствата за защита от пренапрежения и технологията за автоматизация се използват и в строителството.

   Повече от 5000 служители работят в партньорство с клиентите за създаване на иновативни продукти за пазарите в цял свят. Phoenix Contact е създадена през 1923г. Основното производство на фирмата е в гр.Бломберг, Германия. Фирмата има филиали в 29 страни и 30 представителства. Фирмената култура на PHOENIX CONTACT се основава на следните принципи: - взаимно уважение и доверие за постигане на набелязаните цели - взаимна изгода от съвместната дейсност - постоянно високо качество на продуктите, решенията и услугите, предлагани от фирмата - пълна гама продукти за електрическа връзка и автоматизация, заедно с кратко време за доставка и висока надежност - непрекъснати иновации и грижа за околната среда.